maanantai 18. toukokuuta 2015

LOPPURUTISTUS!

Kiirettä pittää! Lähtöön aikaa neljä päivää ja yksitoista tuntia. Viimeiset viikot on taas mennyt sahatessa suomea ylös ja alas. Tälle viikolle kuitenkin siunaantui vain kolme reissupäivää. Torstai-iltana tulen kotiin ja teen mitä tehtävissä on. Perjantaina tuleekin sitten jo mummut maisemiin.

Viime viikolla googlailin vähän netistä eläimiä mitä olisi ainakin teoriassa mahdollista nähdä matkan varrella. Se hirvi ja karhuhan meillä on edelleen näkemättä. Tai näinhän minä Whistlerissä hiihtohissistä sellaiset möykyt (karhut), jotka painelivat horsmikossa, että puskat vain heilui. Se ei vain ole ihan sama asia. Pitäs nähä vähän niinku omasta käjestä.


Sitten tuli mieleen, että onkohan siellä käärmeitä?! Minäkö niiiiin tykkään niistä. Pikaisella tarkastelulla reitinvarrelta löytyi kahdeksantoista käärmelajiketta. Osa niistä toki harvinaisia, mutta teoriassa mahdollisia. Näitä en halua katella omasta käjestä!


Sitten positiivisimpiin asioihin. Pulukkiselta poistettiin kipsi viime keskiviikkona. Nilkka on parantunut hyvin, crocsi sopii jalkaan, eikä tarvi lähteä verkkareissa. Kepit on vielä, mutta ei aikonut ottaa niitä Kanadaan mukaan. Tokmannilta haetaan teleskooppikävelykeppi ja kentällä lykätään pyörätuolilla. Ollaanhan me taas konkkaronkka! 

Olin pitkän viikonlopun Haapajärvellä ja hiottiin vielä viimehetken kuvioita. Tokihan piti miettiä mikä voi mennä pieleen ja miten me tilanteista selvitään. Naurettiin taas jalat ristissä ja vedet silmissä. Kaikin puolin fiilis vaikutti hyvältä. Koposperän akat yllätti ja antoi jo pakatut laukut minun mukaan Pukkilaan. Epäilys nimittäin on, että viis akkaa saa auton melko täyteen kun aletaan sitä lastaamaan.

Edellinen yö oli minulla jotenkin rauhaton. Olin jopa reissussa. En kylläkään Kanadassa, vaan kohteena oli Santa Ana, Kalifornia. Ei mitään hajua mistä tuollainen kaupunki minun uniin lykkääntyi?! Piti oikein aamulla tarkastaa, että onhan sellainen kaupunki Kaliforniassa. Matkaseurakin oli vaihtunut. Entisistä seuralaisista oli mukana vain Hili. Lisäksi autossa oli Olli ja Telinkankaan Eila. Juhalan Ykäkin kohteessa vaikutti, mutta ilmeisesti asusteli siellä vakituisesti. Ens yönä aion pysyä Suomessa, ku koko päivän on väsyttänyt aivan mahottomasti.

On ollut mukava huomata, että on saatu uusia lukijoita tai ainakin kommentoijia. Siivoan aina tarvittaessa kommentteja, jos niitä tulee tuplana tai ne on "testiviestejä". Jatkakaa samaan malliin! Kyllä näitä tekstejäkin alkaa tulla kun päästään täältä irti.

Useampi ihminen on jo sanonut, että missä minun esittely viipyy. En katsonut sitä tarpeelliseksi, kun ajattelin lukijoiden minut tuntevan. Lukijakunta on kuitenkin laajentunut niin paljon, että pitänee nöyrtyä...

MINÄ (Katja) sisaruksista nuorin ja hurmaavin. Kaikkein vähiten mummu. Tämä on minun neljäs matkani Kanadaan. Ensimmäinen tehtiin 2008 reilun viikon mittaisena Toronton seudulle. Toinen (2010) olikin jo vajaan kuukauden mittainen, kun kierreltiin autolla Kalliovuorilla. Kolmas reissu oli se viime kevään naparetki suurten järvien ympäri. Minua vaivaa krooninen Kanadatauti. Vaikkakin suunnittelen koko ajan kuukauden reissua Alaskaan. Matkaseurasta tuntuu vain olevan uupelo. Irlantikin on paikka, jonne voin lähteä vaikka huomenna (tai en ehkä huomenna, mutta heti tämän reissun jälkeen). Olen matka-asioissa sellainen myöhäisherännäinen, joten joudun tekemään monta reissua, että saan muut kiinni. Tässähän se sitten nuoruus kuluu netissä surffatessa ja hintoja vertaillessa. Tuohon vertailemiseenkin näyttää kehittyvän. Kummasti oon oppinut hakukoneita huijaamaan ja tehtailemaan edullisia hintoja. Vielä jos ne maksais tästä palakan...


5 kommenttia:

 1. Osaatko hei kertoo, saako jostaki asennuksista muutettua niin että tulis ilmotus kun blogia on päivitetty? Mulla oli tuo hemaseva kuva menny ohi :')

  VastaaPoista
 2. Rekisteröidy lukijaksi tähän blogiin, niin sieltähän muistaakseni voi valita, että tulee ilmoitukset. Tai lataa Bloglovin ja lisää siellä tämä seurattaviin blogeihin, niin käsittääkseni se hälyttää. Senja käyttää sitä.

  VastaaPoista
 3. Niin se lähtö on jo ihan oven takana :D Nauttikaa reissusta ja pitäkää toisistanne huolta <3
  Mukava lueskella mitä ootte nähny ja minkälaisia kommelluksia milloinki on sattunu :D

  T: Mammu

  VastaaPoista
 4. Oikein kivaa reissua teille kaikille. Mielenkiinnolla odottelen, miten matkanne edistyy. Kivoja ilmoja ja hyvää tuulta toivottelee Marjaana

  VastaaPoista