torstai 4. kesäkuuta 2015

RUMA, RUMEMPI, RUMIN

Oispa se vaan nukuttanut aamulla, mutta naapurin äänekkäät naiset säklätti mun uniin. Hili lähti onneksi hiljentämään ne, niin sain vielä hetken käydä unessa. Yhdeksän jälkeen jätettiin ne viihtyisät motellihuoneet taaksemme ja ajettiin keskustaan.


Yritettiin yhteen baariin aamupalalle, mutta siellä oli vielä siivoukset vaiheessa. Niinpä asteltiin sisään paikalliseen matkamuistomyymälään. (Mammulle ja muille epäilijöille tiedoksi, että ostetaan lisälaukut ostoksia varten, joten ei hätää!) Sehän olikin pulju! Ainakin neljä huonetta täynnä matkamuistoja ja ihan "järkihinnat". Me oltiin vieläkin ihan fiiliksissä edellisestä illasta, joten hankintoja tuli tehtyä.

Koukattiin aamupala paikalliselta huoltikselta ja suunnattiin kohti Bruce Crossingia. Heti alkumatkasta pomppi tielle "tiiroja", joten piti ajella iisisti. Matkalla ei sinänsä ollut mitään nähtävää. Ensimmäinen pitstop tehtiin Wakefieldissä. Mentiin paikalliselle "Hegulle" kahville ja kyllä siellä olikin hyvät viinerit. Koko porkukan kahvit ja viinerit maksoikin vain alle kahdeksan dollaria.


Wakefieldin jälkeen huomasin, että nyt tiellä oli varmasti auton alle jäänyt puupiikkisika. Kysyin, -"Pitääkö pysähtyä?" -"Joo!", kuului autosta. Auto taas ympäri ja sehän se oli. Ja olihan se melko ruma. Pikkuisen huvitti, kun näin auton sivupeilistä Sisar Hoon kuvaavan sitä. Turistit kuvaa raatoa tiellä... ;)


Vähän ennen Bruce Crossingia pidettiin taas jaloittelutauko yhdessä nimeltä mainitsemattomassa paikassa. Itse cityssä käytiin kaupassa ja ostettiin jätskit. Päivä oli pilvinen, mutta lämmintä +23C. Ennen jatkamista pohjoiseen, ajettiin muutama kilometri etelään. Käytiin Himanka Hillin risteyksessä yhdessä toisessa nimeltä mainitsemattomassa paikassa. Kun viimein käänneltiin voorti Houghtonin suuntaan niin nähtiin taas kilppari! Se oli ainakin 35cm pitkä "kaunokainen" ja nyt saatiin kuvaakin. Oisitteko ikään uskonut, että Hili päästää ensimmäisenä ja juoksulla pysäyttämään kilpikonnaa, ettei se karkaa pusikkoon?! Motitettiin se tien laitaan, että saadaan todistusaineistoa ja sitten ohjattiin heinikkoon.


Sitten nähtiin taas niitä niin ihania kalkkunakodoreita. Onhan niitä liidellyt koko ajan, mutta nyt ne oli vallanneet talon. Onhan se varmasti rumin lintu jonka olen nähnyt. Tässä muutama kuva iloksenne...


Toivolassa meidän piti ajaa sen verran sivuun, että nähdään onko sen yhden talon pihasta jo lumet sulaneet. Ajateltiin, että Outi haluaa sen varmasti nähdä.


Kumma kyllä, tälläkään kertaa kukaan ei halunnut mennä käymään Mosquito Inn:ssä. Ehkäpä sitten seuraavassa jaksossa.

Houghtoniin saavuttiin joskus viiden maissa. Ajettiin Applebeehen syöpöttelemään ja sitten hotellille. Hotelli on taas taattua Holiday Inn-laatua. Tänään meillä olikin saunailta. Saunottiin ja uitiin oikein pitkän kaavan mukaan. Huomenna saattaa sadella vettä, mutta eipä anneta sen haitata. Eiköhän tuo päivä saada täällä jotenkin kulumaan...

5 kommenttia:

 1. Oli Toivolan asukki näemmä saanu ovesa kiini :D Vieläkö sielä hyttysbaarin pihalla oli se "hirsipuu"? :'D

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Mukava lukea näin vauhdikasta ja hauskasti kirjoitettua blogia. Tuntuu kuin itsekkin olisi mukana takapenkillä. Toivotaan edelleen raporttia toiselta mantereelta. Terveisin kaukaa Suomesta Päivi ja Merja.

  VastaaPoista
 3. Mun eilinen kommentti on kadonnu jonnekki piiloon. Höh. Mutta joo, voin kuvitella sen risuparran siellä pellolla, ei varmaan puuttunu kun piippu ja jodlaus :D
  Täällä laitettiin elen herneet, tomaatit ja vähän pottua peltoon, saa nähä kuin niijen käy. Viimevuonna tomaattisato oli hyvä, mutta herneistä ei puhuta ;)
  Ninnalla on ollu tehokas viikko, maanantaina puhkes eka hammas, eilen kääntyä mykläytti! nytpä ei sitte enää pysykkään selällään, kokoajan pitää yrittää kääntyä.
  On muutes harvinaisen ruma kilpikonna, jannaki sano että ei oo yhtään sen näkönen ku Robin Hoodissa :D
  Hili se on yllättäny oikeen urakalla tuolla reissussa, kuvaamassa nyt kotain raatoa! Yök!
  Mutta nyt kuulostaaki jo siltä että äitiä kaivataan legoja ehtimään (ollaan 3iltaa istuttu olohuoneen lattialla ja kohta on kaikki legofriends ralennukset tehtynä)saa nähä mitä se janski seuraavaks keksii, mää tosin uhkasin laittaa sen jo tänään käymään kaverilla, meijän kotihiiri!

  VastaaPoista
 4. Moikkelis,
  Minäpä se kattelin tänään Taimia ja Einaria tv:tä. Tuli nimittäin ristuksen vanaha Satuhäät jakso. En ois kyllä muuten edes kattonu, mutta ku huomasin mistä se tuli. Samalla muistin kuulleeni, että siellä riideltiin niin että hääväkiä oikein hävetti, niin olihan se pakko kahtua.
  Eipä tuo kovin kummonen ollu ja morsiammen isän tukkatyyli oli jääny jonnekki 80-luvulle.
  Mutta ainahan se on kiva katella tuttuja televisiosta :)
  Ruma on kyllä sielläpäässä tuo konna, mutta söpöt nappisilmät. Samaa ei voi kirjottaa niistä linnuista. Siellä on kyllä harvinaisen rumia elukoita... Onneks maisemat on komeita.
  Löytyköhän nyt tuttuja nimiä nimeltä mainitsemattomasta paikasta :D
  Kattelin noita teijän hotelleja aamutuimaan ku Roni oli tissillä, mukavahan noissa on pää tyynylle kallistaa. No palaillaan nyt on mun aika pää kallistaa täälläpäässä ku teillä meno kovimmillaan :D
  Mammu

  VastaaPoista
 5. Onpas siitä meijän äitistä tullut innokas valokuvaaja! Ja kiva kuulla että tuliaisia on roppakaupalla tulossa 😉 Me ollaan yövytty Korsholms högstadiumin lattialla.. Pian aamupalalle ja toisen Power cup päivän kimppuun. Keli kuulostaa siltä että ei taida hampaita naurattaa.. Teillä taitaa pyyhkiä paremmin 😊

  VastaaPoista