tiistai 2. kesäkuuta 2015

MEIJÄN MIEHET THUNDER BAYSSA (ja siitä yli että heilahtaa!)

Kaijan toivomuksesta aloitan blogin kuin Viisikon seikkailuissa. Aamulla herättiin Jämsän Paavon soittoon. Löin luuria korvaan ja heitin viestillä perään, että tajuaa minun olevan Kanadassa. Aamupalalla syötiin munia keitettyinä ja juustotaskuina...  Haluatteko, että kerron lisää? - En minäkään! Oltiin jo hotellin ovella menossa, kun Mats ja Paavolan Esko skypetti kaupalta. Eskon kans piti alkaa tekemään sukuselvitystä. Monta yhteistä sukulaista löytyi ja muutama löytyy varmaan vielä myöhemminkin. Pidetäänpäs silmät auki Paavoloiden suhteen vielä Calumeetissakin...

Kerättiin kimpsut ja kampsut ja suunnattiin "Hoidon kortteliin". Skandinavia Deli & Soppi oli meidän tärkein kohde. Mummut meni sisään edeltä ja minä vasta myöhemmin. Siellähän oli tupa täynnä tuttuja miehiä ja muutama uusikin tuttavuus. Omistajat vaihtuivat vuosi sitten, mutta asiakaskunta on näemmä pysynyt samana. - Hyvä niin!
Siellä oli meidän "Kuopionmies" Veikko Ilmari, tuttu jo edellisestä blogista: Lännellä, Kalumeetin valtiossa ja Jänkä. Lisäksi miehet Kannuksesta, Lestiltä, Kärsämäeltä, Vehkalahdelta...jne. Voitte uskoa, että oli vähän aikaa ääntä ilmassa! Viis akkaa ja toitakymmentä miestä puhui yhtäaikaa ja vähän jokaisen kanssa. Monta sukuselvitystä tehtiin ja monta vielä jäi tekemättä. Valistuksen vaarille ainakin on terveisiä tulossa.


Ovi kävi ja väki vaihtui. Miehiä tuli ja meni. Minäkin kerkesin kartoittaa Lappia uudelleen ja loppusotia Pahkajärvellä. Eipä mennyt päivä hukkaan. "Kokkolanmies" oli varsinainen namusetä! Ensin lahjoi suklaalla ja heti perään tarjosi makkuupaikkaa. Eipä tuo kuitenkaan noussut rattaille, vaikka sanottiin meillä olevan kolme tyhjää paikkaa. Jänkä ois halunnut tanssittaa äitiliiniä, mutta ei tuo ymmärtänyt hyvän päälle. - Jäi sitten se näkemättä.
Touhuttiin lähtöä ja saatiin Veikko Ilmarilta taas tutut (ja niin tarpeelliset) varoittelut tiiroista (deers). Jokainen paikalla ollut tassuteltiin vielä lähtiessä läpi. Peuran pariskuntaa ja Maijalan Lauria oltais vielä kaipailtu, mutta nyt ei jääty enää odottelemaan. Toivoteltiin miehet tervetulleiksi Suomeen, kun nyt on jo vähän niiden vuoro... Mukava olis nähdä Suomessakin. - Suap ottaa yhteyttä!

Taivuttelin voortin keulan kohti Amerikkaa. Takapenkille ei ilmaantunut lisää matkustajia. Jatkettiin akkaporukalla. Tullimuodollisuudet sujui leppoisasti. Oli niin mukavia miehiä meitä haastattelemassa, ettei voi moittia yhtään. Sitten ajeltiinkin pitkin Superiorin rantaa alaspäin.

Tässäpä on meijän mummut...

...ja tässä MINÄ!

Ja tässä teille videota, että saatte vähän käsitystä tämän lätäkön koosta...


Olihan meidän matka kaikinpuolin tylsä. Aurinko paistoi, linnut lauloi, järvi oli sininen, kasteltiin jarpaita... meillä on loma! Kestettiin kuitenkin kaikki tämä! Pysähdeltiin useasti ja nau-tit-tiiiiiin.

Duluthiin saavuttiin joskus illalla. Aikaeroa on nyt tunti enemmän, mutta vain parin päivän ajan. Meillä on oikein mukava sviitti parvekkeella järven rannassa. Äsken käytiin Kaijan kanssa ulkoilemassa, kun kaupungin kello löi 12. Pimeää on, mutta melko lämmintä. Huomenna hilataan ihtemme Wisconsin osavaltion puolelle yöksi. Sieltä taas jatketaan takaisin Michicaniin. Öinen Duluth jää valvomaan, kun me painutaan pehkuihin...9 kommenttia:

 1. Hellurei! Voin vain kuvitella ukkojen reaktion kun tutut akat pölähtää tupaan kolmen yhtä kova kälättäjän kans :D
  On siellä kyllä niin nättiä että ihan kadehdittaa (?) Täällä paisto niiiiin komiasti aamulla puol5 aurinko että nyt muutama tunti myöhemmin onki vaihteeks pilvistä :/
  Noh, kuhan ei satas ni päästään nurmikon kylvöön ja terassin tekoon.

  Vähän hymyilyttää tuo katjan selfie, "jäniskevennyksellä" on kumminki tällä kertaa rihmankiertämää :'D

  Munajuustotaskuja..? kuulostaaki vallan herkulta..

  VastaaPoista
 2. Terkkuja Pulkkisesta!
  Eilen satoi taas vaihteeksi täällä koko päivän ja tuulee niin että tukka meinaa lähteä päästä. Nyt aurinko paistaa, mutta edelleen tuulee kovaa ja takin kauluksia saa nostaa pystyyn. En ihmettelisi yhtään vaikka vielä roiskisi jotain valkoistakin taivaalta.. saisi kyllä jo tulla ne t-paita kelit tännekin! Meillä Roopertti on ollut vähän kipeenä ja isommat polskii uimakoulussa tän viikon.. Itsekin aloitin jo "kesäloman" kun ilmoitin töihin että ei tartte enää sit soitella, moon lomalla ny! ;)
  Nauttikaahan tekin lomasta siellä, mukavaa lukea kuulumisia!
  -Senja

  VastaaPoista
 3. Paljonkohan siellä on lämmintä. Täällä +23.5. Jaa se näkkyy olevan sisälämpötila. Noooo ulkona melkein yhtä paljon kuin sisällä ainakin melkein. ... Kauankohan menis jos Taimi soutas tuon lätäkön yli.

  VastaaPoista
 4. Johan vihoviimein huoli minunkin kommentin. En ookkaa kuin viikon yrittäny ja tänään neljännellä kerralla onnistu. Kyllä minnoon hyvä. (Vaikka ite kehunkin)

  VastaaPoista
 5. Onpa mahtava soppi! Herää kysymys, että mitä siellä onkaan kaupan, kun yhtä paljon on ukkoja rivisä kuin tekstiilejä hyllysä. Harmi, kun ette saneet lisää matkaseuraa! Seuraava väli näyttikin menneen ihan rantatunnelmissa. Ei taida kuitenkaan olla kovin lämmin, kun ei näy kellää bikineitä. T. Vuokko

  VastaaPoista
 6. Oispa vaan ollu mukava kahtua videon pätkää mummun ja Jänkän kimppakänkkäsystä! :'D
  Tääläki tosiaan tuulee enempi ko ois tarvis, mut tuumasinpa siltiki rueta terassin pessuun samalla ko pullukka viihyttää ihtiään nuolemalla peilikuvaansa pöydän lasikannesta :D
  Mukavia ja turvallisia kilometrejä!

  VastaaPoista
 7. Hiitsit. Mää niin tiesin että teillä oli ikävä mua :3 Päivät on kyllä menny ihan huiskeessa. Viime viikolla töissä meni joka päivä myöhään, Oli laittamista ja touhuamista omissa ja muitten arjessa. Sitten sitä yöstä vain taas tajusi että päivä meni ja lujaa ohi. Kyllä nää mussukat osaa tuon viihdyttämisen. Ei ole tylsää ollu :) Yiritin tuota joskus ehtiä jotain kirjottaakkin tänne, mutta pojat ehti apuun... päätin siirtää hommaa tuonnemmaksi. Niin ja jos et äiti kuullu ni sun kukista on viimeisin näköhavainto tehty jossaki päin rantaa. Se Lyyli-myrsky vähä nakkeli. Mussukoilta ja nassukoilta terreisiä mummuille ja KAHJALLE!

  -Inka

  VastaaPoista
 8. Kotpuolessa kohtuullinen päivä. Nyt tuulee ja nakkelee vettä. Näyttäs siltä, että teillä on ilimojen suhteen hyvä tuuri!
  Vanahin ei halunnu "rönötellä". Miten se on mahollista? Haluaa tarkemman selevityksen sitte kun kottiuvutta.
  Valistuksen vaari oottelee rerveisiä!
  Etteenkin päin riemullisia päiviä!

  VastaaPoista
 9. Kyllä siellä on Soppi ollu ääntä täynnä 😃 Ei turha pitstoppi ollenkaan! Me kotiuduttiin illalla Haapajärveltä ja tänään pitäis päivittää laukun sisältö Vaasaa varten. Millin rontti surkealla maukumisellaan minut seittemältä herätti, muille vielä uni maittaa..

  VastaaPoista